Si Dumnezeu a spus "sa fie pisici!". Si au fost.

Pentru ca Adam se plictisea rau de tot, Dumnezeu i-a facut-o pe Eva. Dar cum Adam, barbat fiind (fie el si prototip), o mai dadea cu bata-n balta si o lasa pe saraca Eva cu ochii in frumosul soare al Raiului cand ii era fetei lumea mai draga (si cum pe acea vreme nu se inventase inca inghetata cea alinatoare de necazuri) Dumnezeu a decis sa ii aduca si ei o consolare. Si asa a hotarat sa creeze pisica. 

Poate ca unii vor comenta veridicitatea acestor afirmatii, dar acum sincer, e o poveste la fel de buna ca oricare alta asa ca nu voi renunta la ea.
Asadar pisica primordiala a fost creata si i s-a suit Evei in brate. Si ghemotocul de blana a inceput sa toarca. Iar cand Adam s-a intors la copacul conjugal dupa cele 3 zile, 2 ore si 47 de minute in care nu trimisese nici macar un porumbel care sa-i transmita consoartei ca integritatea fizica nu i-a fost alterata n-a gasit o mare de lacrimi, ci un suras dulce si un platou cu rodii, struguri si (de ce nu) pepene galben, numai bine pregatite pentru cina. 

Si asa a ajuns si Adam sa indrageasca pisica. Ori de cate ori picioarele lui (inca desculte) erau alintate de ghearele jucause, strangea din dinti si isi amintea cum imblanitul i-a facut viata mai usoara. E drept ca, uneori, cand Eva nu era atenta, ii mai dadea miorlaitului cate un bobarnac prietenesc dar, cum Dumnezeu se asteptase la oarece confruntari teritoriale, pisoiul fusese inzestrat cu talentul de a cadea mereu in picioare.

Si cum Adam o iubea mult pe Eva, in felul lui barbatesc si uneori insensibil, e drept (dar nu suntem aici sa judecam) si ar fi vrut poate sa o iubeasca si mai mult insa nu putea de omniprezentul motan, l-a rugat pe Dumnezeu sa ii creeze imblanitului un duplicat care sa-l tina ocupat. 

Dumnezeu, dandu-si seama ca motanul i-a supravietuit Evei si ca ea era de-acum gata pentru partea planului care ii implica pe micutii Cain si Abel, i-a facut pe plac lui Adam si asa a aparut pe lume ce-a de-a doua pisica, pentru a carei creere nu s-a folosit niciun fel de coasta, pipota sau rinichi (pentru ca violenta impotriva animalelor, era, inca de pe atunci, interzisa).

Cum era de asteptat, cei doi pisoi au devenit curand inseparabili si de-aceea, pana in zilele noastre, posesorilor de pisici le este recomandat sa opteze pentru cifra doi daca vor sa mai aiba din cand in cand liniste in casa. Ma rog, poate liniste e mult spus...


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu